Otvara se novi alternativni prilaz pulskoj bolnici

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

U petak su uz zid stare bolnice, iz Valvazorove i Ulice Brune Kosa, trebali započeti radovi na uređenju novog - alternativnog prilaza pulskoj Općoj bolnici koji predviđaju rušenje dijela zida te druge građevinske radove izvan i unutar kruga bolnice. Doduše konkretni radovi nisu viđeni, ali prema saznanjima, riječ je o novom prilazu bolnici koji se otvara zbog već započetih radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Santorijevoj ulici (od Rižanske do Kraške, odnosno od bivše Medicinske škole do Bille).

Zabrana parkiranja

Ta će se ulica u srijedu 17. lipnja u potpunosti zatvoriti za sav promet, a tako zatvorena trebala bi, prema planu, biti i idućih pet mjeseci. Zbog zatvaranja Santoriove ulice uvest će se nova privremena regulacija prometa. Iz Grada Pule stoga obavještavaju i mole građane da više ne parkiraju svoja vozila iza zida bolnice, u Preradovićevoj i Valvazorovoj ulici.

- Kao što smo najavili, ovaj tjedan je obavljen prvi dio radova u Santoriovoj ulici, a idući tjedan, 17. lipnja ta će se ulica zatvoriti za sav promet. Stoga se morao osigurati alternativni prilaz bolnici, rekao je nadležni pročelnik Damir Prhat i dodao da je ulaz iz Preradovićeve ulice najoptimalnije rješenje.

Da bi se omogućio "bezbolniji" pristup bolnici, ali i gradilištu nove bolnice, na snazi će biti potpuna zabrana parkiranja u Valvazorovoj i Preradovićevoj ulici, ali i u šumici u Kraškoj te na dijelovima Ulice Rimske centurijacije na kojima to nije predviđeno.

"Pauk" u akciji

- Zasad šaljemo i ostavljamo obavijesti građanima o novoj regulaciji prometa, no od idućeg tjedna za sve one koji se ne budu pridržavali privremene regulacije, njihova će se vozila uklanjati, rekao je Prhat i pritom apelirao na građane da imaju strpljenja i razumijevanja te da se pridržavaju privremene regulacije prometa.

Rekonstrukcija Santoriove, podsjetimo, zajednička je investicija Grada Pule, Pragrandea i Vodovoda, a nadovezuje se na već izvedenu rekonstrukciju Zagrebačke ulice. Obuhvatit će uređenje prometnice, nova autobusna ugibališta, javnu rasvjetu te oborinsku odvodnju. Uz to, ondje će se izgraditi manji kružni tok na ulazu u buduće novo parkiralište bolnice na kojem će se osigurati 629 parkirnih mjesta. Novi kružni tok trebao bi biti otprilike kod sadašnjeg raskrižja s Barbalićevom ulicom. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter