Otvara se kuća Charlesa Dickensa u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dom velikog viktorijanskog pisca Charlesa Dickensa u Londonu ponovno će idućega ponedjeljka otvoriti vrata za posjetitelje, nakon restauracije koja je stajala 3,1 milijun funta (4,5 milijuna eura).

Muzej Charlesa Dickensa nalazi se u jedinoj još preživjeloj londonskoj kući autora "Olivera Twista" u središnjoj gradskoj četvrti Bloomsbury, a uređen je tako da se posjetitelju čini da je veliki književnik "samo skoknuo nešto obaviti", piše britanski Guardian.

Posjetitelje u predvorju dočekuje piščeva sjena naslikana na zidu, koja ih vodi kroz kuću ispunjenu brojnim zanimljivim uvidima u sjene Dickensove intrigantne osobnosti koja ga je učinila "tako voljenim autorom, a tako teškim čovjekom".

Kuću na broju 49 u ulici Doughty, Dickens je bio za 80 funta godišnje unajmio na tri godine i kao sretno oženjen 1837. uselio u nju s mladom suprugom Catherine Hogarth i njihovim prvim djetetom.

U toj je kući napisao djela koja su ga proslavila, "Nicholasa Nicklebyja" i "Olivera Twista", te završio "Posmrtne spise Pickwickova kluba". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter