Otvara se kontroverzni hotel u Banjolama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U apart-hotelu u Banjolama se ovih dana privodi kraju uredenje ovog turisticko-ugostiteljskog kompleksa prije skorog otvaranja. No, putem interneta se vec oglašava mogucnost rezervacije smještaja u Aparthotelu del Mar, što je službeni naziv tog objekta Marine Ibacom, tvrtke u vlasništvu talijanskog poduzetnika Sergia Dalle Nogare.

Na internetu su oglasili da tko rezervira smještaj za ovu godinu od 12. lipnja do 10. srpnja i od 11. rujna do 2. listopada stjece pravo boravka sedam dana, a placa šest. U konacnici to znaci popust od 14,2 posto. Prema tome, ispada da je apart-hotel u funkciji vec pet dana, od subote, 12. lipnja. No, tijekom posjeta u srijedu uvjerili smo se da nije tako.

Dalle Nogare nam je u telefonskom razgovoru porucio da su, nakon što je Povjerenstvo za tehnicki pregled utvrdilo da na gradevini postoje odredeni nedostaci, krenuli u njihovo otklanjanje. Dodao je da ce, kad to dovrše, zatražiti kategorizaciju s tri zvjezdice, a nakon toga službeno otvoriti apart-hotel i ugostiti turiste. Nada se da ce to biti pocetkom srpnja.

U neslužbenom razgovoru s djelatnicima apart-hotela doznajemo da ce na pocetku biti ponudeno tržištu tek nekoliko apartmana, a u špici sezone i više od 100, iako je opremljeno i spremno za najam svih 280. Pojašnjavaju da ce objekt biti u punom pogonu za iducu turisticku sezonu. (P. GREGOROVIC, snimio B. DANEVSKI)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U CETVRTAK U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter