Otvara se kafić na Bunarini, ali dokad?

Kultno okupljalište Puljana već je tri godine zatvoreno
Kultno okupljalište Puljana već je tri godine zatvoreno

Kafić u lučici Bunarini, za mnoge Puljane najljepše mjesto za opušteno ispijanje pića uz samo more, uskoro će biti ponovno otvoren. Neslužbeno saznajemo da bi se to moglo dogoditi već sutra.

Inače, to kultno okupljalište građana zatvoreno je 2010. godine zbog blokade računa bivšeg koncesionara, Bunarine d.o.o., čiji je porezni dug iznosio 10 milijuna kuna te je na koncu završio u stečaju. No, vrata tog ugostiteljskog objekta mogla bi uskoro ponovno biti zatvorena.

Lučka uprava Pula je, naime, prostor dala u koncesiju na godinu dana gradskom poduzeću Luka Pula bez prethodnog raspisivanja natječaja. Točnije, koncesija je izdana na zahtjev Luke Pula.

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture potvrdili su nam da je potez Lučke uprave bio neispravan, odnosno da su Lučku upravu 26. srpnja dopisom izvijestili "da davanje koncesije na zahtjev za ugostiteljski objekt na području lučkih područja luka Bunarina nije predviđeno, odnosno nije sukladno s pravima" koje je Lučka uprava dobila odlukom Vlade o privremenom upravljanju i korištenju Bunarine.

U istom dopisu resorno je ministarstvo Lučku upravu uputilo da objekt zatvori, "no tek po završetku turističke sezone, sve da se iznenadnim zatvaranjem tek otvorenog objekta ne bi naštetilo ugledu Republike Hrvatske kao turističke zemlje".

Obrazloženje Ministarstva je, valja primijetiti, vrlo čudno s obzirom da se usred turističke sezone zatvaraju mnogi drugi ugostiteljski objekti, što valjda, moglo bi se iščitati iz njihovog odgovora, ne šteti turističkom ugledu zemlje. (piše B. ŽIŽOVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter