Otvara se hotel Croatia u Dugoj Uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hotel Croatia u Dugoj Uvali ipak ce danas otvoriti vrata prvim ovogodišnjim gostima, bez obzira na rješenje Ministarstva turizma o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

To je rješenje izdano još krajem prošle godine na osnovi isteka zakupa nad objektima koje ima splitska tvrtka Fio&D zbog kojeg se ona vec duže vrijeme spori s Industrogradnjom, vlasnikom tog kompleksa. Ministarstvo rješenje nije povuklo, nego je jucer zakupac dobio rješenje Vrhovnog suda kojim se poništava odluka Županijskog suda u Puli na osnovi koje je ministarstvo donijelo rješenje o ukidanju obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

"Tom odlukom, koja je donesena još 18. veljace, prestaje važiti odluka ministarstva. Zanimljivo je da je nismo uspjeli dosad dobiti, iako je poznato da moramo otvoriti naše objekte uoci Uskrsa. Ne bismo je ni bili dobili da naš odvjetnik iz Pule nije zatražio da mu je dostavi Opcinski sud u Puli, koji je tu odluku od Vrhovnog suda dobio još 18. ožujka", kazao nam je Dragan Boljat, suvlasnik tvrtke Fio&D.

Boljat je istaknuo da su odmah tu odluku poslali ministarstvu od kojeg ocekuju da ukine rješenje. Smatra da ono ni prvi put nije doneseno legalnim putem i da se ministarstvo nije trebalo miješati u ono što je posao suda. Buduci da su za Uskrs zbog takve odluke izgubili 300 najavljenih gostiju, namjeravaju tražiti naknadu štete upravo od ministarstva.


Podijeli: Facebook Twiter