Ottochian: Uz ovakvu igru pobjede moraju doći

Bez straha na Poljud - Andrea Ottochian (M. ANGELINI)
Bez straha na Poljud - Andrea Ottochian (M. ANGELINI)

Trebao je jučer "zeleno-žutima" dan odmora. Da se nogometaši Istre 1961 odmore, da još jednom u miru analiziraju nedjeljni derbi s Rijekom, ali i da se u mislima već okrenu predstojećim ispitima. Onaj prvi je takoreći pred vratima.

U subotu u 18 sati na Poljudu ih čeka Hajduk, čiji igrači sigurno nisu zaboravili onaj jesenski pulski šamar, kad je Roce utišao huk 20 tisuća navijača "bijelih" na tribinama. No, još uvijek se igračima pulskog prvoligaša u glavama vrti drugi film, onaj nedjeljni.

- Bila je to već treća utakmica ove godine i treća identična priča. Mi napadamo, imamo punu dominaciju na travnjaku, ali ponovno ne uspijevamo pobijediti, opet se moramo zadovoljiti bodom, veli Andrea Ottochian, jedan od dva Rovinjca, uz kapetana Budicina, u redovima "zeleno-žutih".

- Nakon ovakve utakmice razumljivo je da ne možemo biti zadovoljni bodom, ali mislim da nam na planu igre nitko ne može ništa predbaciti. Nažalost, nije lako igrati kad se svaki suparnik na "Drosini" zatvori pred svoj gol, kad postavi petoricu igrača ispred golmana kao što su to napravili Riječani. Protiv tako zgusnute obrane i terena koji otežava brzi protok lopte nije lako igrati. Ipak, iako nismo pobijedili, barem smo napravili pomak utoliko što nismo primili gol u završnici. Niti u Osijeku ni sada, i to je već nešto što nas mora veseliti.

- Igre pokazuju da smo na dobrom putu. Moramo nastaviti s ovakvim izdanjima i onda se nikoga nećemo morati bojati. Siguran sam da će i pobjede onda doći. Istina je da sad imamo jako neugodan raspored, ali svi moraju prije ili kasnije igrati protiv Hajduka i Dinama, zaključio je Ottochian. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter