Ottochian: Iskoristili smo njihovu nervozu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 nastavili su ostvarivati impresivan gostujući proljetni učinak. Nakon pobjeda na Poljudu i u Osijeku te poraza u Zadru, pulski nogometaši su se u Zaprešiću vratili pobjedničkim navikama.

Othrvali su se Puljani uvodnim atacima domaćina, na odmor otišli s početnim rezultatom, da bi u nastavku u dvije minute dvaput matirali Delača i tako stigli do nova tri boda. Nakon dugog čekanja, napokon je zabio Sandi Križman, koji je tako prekinuo golgeterski post koji se protegnuo od 18. kolovoza lani, kad je "žminjska kobra" bila kobna također za nogometaše Intera. Tek što je domaćin krenuo s centra, priču je zaključio Hrvoje Milić, koji je treći put bio precizan ovog proljeća, nakon što se u strijelce upisao u Splitu i u Zadru.

Tako su puleni Igora Pamića nove zelene dresove "krstili" pobjedom, pri čemu im nije zasmetala ni činjenica da su, desetkovani zdravstvenim problemima, na ogled protiv "diva iz predgrađa" stigli sa samo 15 igrača.

- Bilo nas je malo i u Osijeku pa smo pobijedili s 4:0, tako da nam ni sad to nije puno smetalo. Dobro smo odgovorili tom izazovu, ispada da nam je brojka od 15 igrača u zapisniku idealna, sa smiješkom je komentirao Andrea Ottochian nakon jučerašnjeg rekuperacijskog treninga na "Drosini".

Upravo je 24-godišnji Rovinjež bio iznenađenje u početnom sastavu Istre 1961, jer je dan pred utakmicu Igor Pamić najavio da je Tomislav Havojić u prednosti pred Ottochianom, da bi na kraju obojica zaigrala, dok je na klupi ostao - Hrvoje Milić.

- Činjenica je da smo prije ove utakmice mi bili na boljoj poziciji na ljestvici i mogli smo igrati puno rasterećenije od domaćih nogometaša, koji su bili pod imperativom i morali su stići do pobjede. U njihovim je redovima stoga bila prisutna nervoza; što je utakmica dalje odmicala, ta je nervoza rasla i mi smo to iskoristili. Prvi gol ih je "presjekao", dok su još bili pod šokom dali smo im i drugi, i onda je nama bilo puno lakše igrati, a njih je nervoza sve više hvatala, kazuje Ottochian. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter