Otrči kroz vinograd, pij teran pa na šugo od divljači

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rekordnih 82 trkača odazvalo se subotnjoj utrci "Run 4 teran" organiziranoj u sklopu manifestacije "Run eat drink" u organizaciji Udruge kineziologa Pula i Klastera turističkih zajednica Južna Istre te pomoć DRS Maraton Uljanik Pula.

- Ovo je prvi puta da ciklus trčanja u prirodnom okruženju nezaboravnih pitoresknih krajolika južne Istre, u kombinaciji s konzumacijom izvornih domaćih proizvoda, održavamo u Šišanu, a domaćin nam je poznati vinar Bruno Trapan, odnosno njegov podum "Wine station Trapan", kazala nam je Natali Palko Zirdum

iz Turističke zajednice Ližnjan.

U ime domaćina Andrea Trapan nam je pojasnila kako se trči kroz vinograde, na jedinstvenoj stazi duljine 4,2 kilometra, u muškoj, ženskoj te kategoriji štafeta. Nakon trčanja za natjecatelje je organizirano uživanje u vrhunskim vinima, a osim Trapanovih mogla su se degustirati i po promotivnoj cijeni kupiti buteljke

poznatih proizvođača terana iz Istre - Matošević, Geržinić, Cuj, Tomaz, a pridružio im se i maslinar Traulin iz Šišana.

Nakon podjele nagrada uslijedila je bogata marenda za koju su se pobrinuli članovi lovačke Udruge Bena, a koji su spremili šugo od divljači i palentu dok se za glazbeni dio bio zadužen DJ Matko Banković.

Što se tiče pobjednika u kategoriji muškarci pobjedu je odnio Ivan Rnjak koji je stazu istrčao za 32 minute i 34 sekunde. Drugi je, sa zaostatkom od minute, Ivan Kos, a treći Christian Gallo. U kategoriji za žene najbrža je bila Valentina Šćur (44.51 minuta), slijedi je Eda Peruško, dok je treća Ketrin Velić. U kategoriji "štafeta" pobjedu je odnio par Zvonimir Pongrac-Marija Plesec Pongrac, drugi su Deni i Jozo Garić, a treći Nikola i Vito Ivošević. Nagrađeni su buteljkama vina, a prvi i maslinovim uljem. Buteljku vina dobio je, kao najstariji natjecatelj, i poznati pulski trkač Bepo Nadenić.

Na kraju, dodajmo da su mnogi do Trapana stigli, no nisu trčali - oni su samo "jeli i pili" i dobro se zabavljali. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter