Otpušteni radnik pucao ispred Empire State Buildinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otpušteni modni dizajner Jeffrey Johnson (53) identificiran je kao muškarac koji je u petak ujutro po mjesnom vremenu započeo pucnjavu ispred zgrade Empire State Buildinga u New Yorku, u kojoj je smrtno stradalo dvoje, a ranjeno je devet osoba, priopćila je newyorška policija.

Jeffrey Johnson, dizajner modnih dodataka, prije godinu je dana dobio otkaz u tvrtki Hazan Imports koja ima sjedište nasuprot Empire State Bulidinga.

Johnson je prvo ubio svog 41-godišnjeg bivšeg šefa na ulici u blizini jedne od najpoznatijih newyorških znamenitosti, a potom zapucao na policajce koji su brzo stigli na mjesto ubojstva. Policija je uzvratila vatru i ubila Johnsona.

U pucnjavi je još ranjeno devet ljudi, a nitko od njih nije u životnoj opasnosti, objavio je na tiskovnoj konferenciji newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg. Dodao je da se radi o osobnom obračunu i odbacio bilo kakvu povezanost s terorizmom. Još nije poznato je li Johnson pucao na prolaznike ili su se našli u unakrsnoj vatri.

Pucnjava je izbila usred turističke sezone ispred jedne od najvećih newyorških atrakcija, izazvavši paniku među turistima i putnicima u jednom od najprometnijih područja grada. Zgrada je udaljena dva bloka od kolodvora Pennsylvania, jednog od glavnih gradskih transportnih čvorišta. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter