Otpremnine prekobrojnima u Uljaniku i 3. maju

Ugovor su potpisala sva tri sindikata u Uljaniku (M. ANGELINI)
Ugovor su potpisala sva tri sindikata u Uljaniku (M. ANGELINI)

U Puli je jučer potpisan sporazum kojim je utvrđen iznos otpremnina za one uljanikovce i trećemajce koji će se naći na listi tehnološkog viška u ova dva brodogradilišta. Za pregovaračkim stolom Uprava Uljanik grupe i sindikalisti složili su se da to bude 5.600 kuna po godini radnog staža, do maksimalnog iznosa od 170 tisuća kuna. To je nešto više od onog s čime je Uprava Uljanik grupe prvotno istupila, nudeći 5.400 kuna i gornji limit od 160 tisuća kuna. Sporazum je potpisan na razdoblje do konca 2014. godine.

Potpise na ove kriterije stavila su sva tri sindikata koja djeluju u Uljaniku, ali je u 3. maju to učinio jedino Vedran Sabljak, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera. Predstavnik većinskog Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić te njegov kolega iz Sindikata 3. maja Željko Maričić jučer se naprosto nisu pojavili za završnoj rundi pregovora o ovom sporazuma, premda su na prošlotjednom sastanku svi sudionici u ovom pregovaračkom procesu parafirali ove, već tada načelno dogovorene uvjete kao prihvatljive.

Vođa pregovaračkog tima ispred Uprave Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić izrazio je žaljenje što predstavnici dva sindikata u 3. maju nisu potpisom zaključili ovaj Sporazum, premda priznaje da mu nije jasan ovaj bojkot na koji su se odlučili Šoljić i Maričić. (O. ANTEŠIĆ/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter