Otpisano 14,6 mil. kuna zastarjelih potraživanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic dao je zeleno svjetlo pocetku izrade strategije gospodarskog razvoja grada Pule. Jedan je to od 26 akata koje je donio u razdoblju od 28. srpnja do 3. kolovoza. Ovom odlukom definirani su strateški ciljevi, prioriteti i mjere u razvoju, a jedan od važnijih ciljeva je uspješno gospodarstvo.

Odluceno je da ce strategiju izraditi Sveucilište Jurja Dobrile u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic". Za realizaciju odluke osigurat ce se 65 tisuca kuna bez PDV-a, i to izmjenama i dopunama gradskog proracuna za 2011. godinu.

Medu aktima gradonacelnika našlo se i 11 onih o kojima ce vec u cetvrtak odlucivati Gradsko vijece. Tu je prijedlog gradonacelnika da se društvo Cesta d.o.o. imenuje za obavljanje komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta i javnih površina u nekoliko segmenata.

Takoder, trebat ce odluciti o prijedlogu otpisa dugova s osnova komunalne naknade i komunalnih doprinosa, poreza na reklame, tvrtku ili naziv, kuca za odmor, potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pica, nepropisno parkiranih vozila, internih racuna te naknade za izgradnju i sanaciju deponija Herculanee. Predlaže se, naime, otpis potraživanja u ukupnom iznosu od 14,6 milijuna kuna zbog nastupanja apsolutne zastare, odnosno nemogucnosti prisilne naplate. Potraživanja koja se namjeravaju otpisati odnose se na razdoblje od 1990-ih do 2004. godine.

Aktom gradonacelnika je, nadalje, društvu Histria Croatica C.A.S.H. bez naknade na 10 godina dodijeljen poslovni prostor u Kandlerovoj 24. Prostor je namijenjen za obavljanje kulturne djelatnosti. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter