Otpala žbuka okrznula prolaznika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dio žbuke s vijenca sjedišta porecke Zajednice Talijana odlomio se u petak navecer i padajuci s desetak metara visine okrznuo prolaznika - srecom bio je to manji komad vijenca i prolaznik nije ozlijeden.

Nažalost, nije to jedini incident ove vrste u gradu posljednjih dana. Padali su komadi žbuke i s drugih zgrada zato jer su trošne, a vlasnici ih ne održavaju primjereno, pa kako je neuobicajeno stisla zima i puno je kiše, nezgode su neminovne.

"Fasada i vijenac runili su se i u subotu i nedjelju, stalno po malo otpadaju komadici, ali u petak su vatrogasci odmah trakom ogradili podrucje, da prolaznici ne bi bili u opasnosti. Zvala sam odmah i dogradonacelnika Eda Kosa, a u subotu ujutro su radnici Usluge dizalicom izbliza pogledali o cemu se radi i pokušali ukloniti dijelove koji su prijetili da ce otpasti. No, nisu uspjeli uciniti puno. Obrtnik s kojim smo i ranije suradivali obecao je odmah privremeno sanirati dotok vode s krova na fasadu, a na proljece ce trebati temeljita obnova", rekla nam je predsjednica Izvršnog odbora Zajednice Talijana Poreca Lara Musizza.

Za sada treba obilaziti dio plocnika ispred zgrade.


Podijeli: Facebook Twiter