Otpadne vode slijevale se niz buzetske zidine

Oštećen je bio kanalizacijski cjevovod kod Velih vrata
Oštećen je bio kanalizacijski cjevovod kod Velih vrata

U starom gradu Buzetu došlo je do oštećenja dotrajalog kanalizacijskog cjevovoda na potezu od Lopara do parkirališta kod Velih vrata pa su se otpadne vode slijevale niz gradske zidine na ovo privatno hotelsko parkiralište.

- U starogradskoj jezgri učestala su puknuća i propuštanja dotrajalog starogradskog cjevovoda, a ovo nam je jedno od većih, izjavila je direktorica gradske komunalne firme Park Ervina Kisiček.

Sanacija tog oštećenog dijela započela je prošlog tjedna. Trebalo je utvrditi mjesto oštećenja pa je stoga Park angažirao vanjsku firmu koja je kamerom za snimanje cjevovoda tražila oštećenje, budući da ono nije bilo površinski vidljivo.

Zbog radova na cesti koja kroz Vela vrata, glavni gradski ulaz, vodi u povijesnu jezgru, u starom gradu još je na snazi dvodnevna, privremena regulacija prometa. Srećom, pravac nije zatvoren za promet, ali se vozila propuštaju naizmjenično. Do sutra će se zamijeniti dijelovi oštećenih cjevovoda od oko 45 metara ukupne duljine, sanirati četiri šahta i cijev niz gradske zidine. Ova će se četiri metra duga vertikalna cijev, koja je postavljena uz same zidine, obzidati kamenim popločenjem. Ugradit će se i novi PVC cjevovod u postojeću zidanu kanalizaciju stambene zgrade kod Velih vrata.

Po završetku radova kameno popločenje ceste, pomaknuto zbog hitnog iskopa, vratit će se u prvobitno stanje. (piše G. ČALIĆ ŠVERKO, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter