Otpad u Pecinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Banjolske Pecine nikako da dodu na zelenu granu sa smecem koje se tamo odlaže, a posljednja novost su upravo zelene grane koje na to podrucje odlaže komunalac Albanež.

Iako se na prvi pogled cini da je taj kamenolom iz rimskog doba samo odlagalište odrezanog raslinja, ipak nije tako. Kad se ude malo dublje, može se zamijetiti da je otpad zguran na rub iznad velike jame i na njega su nabacane grane. Od mještana smo doznali da je rampa bila cesto otvorena i tamo je odvožen razni otpad iako kljuc imaju samo Albanež, Regi elektrik i dvojica lokalnih vlasnika rovokopaca koji tamo mogu odlagati zemlju i kamenje. Tko je kome davao kljuc, ostat ce misterij.

- Bio sam u Opcini par puta i rekli su mi da je skupo taj otpad odvesti na Kaštijun, ali onda neka ga barem bace u jamu i zatrpaju te poduzmu nešto da se tamo više ne odlaže. Ovo je lijepa površina i tu bi mogao biti sportski teren ili nešto slicno, kaže Milan Siladic, predsjednik Mjesnog obora Banjole.

Ovo što se radi na Pecinama isto je kao da se netko, primjerice, sjeti, umjesto na Kaštijun, otpad odvoziti u vinkuranski kamenolom.


Podijeli: Facebook Twiter