Otpad iz Jadran metala iscurio na cestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz ogradenog prostora tvrtke Jadran metal, cija je osnovna djelatnost zbrinjavanje otpada, posljednjih se dana sakupljeni otpad doslovce prelio na cestu. Neugodan prizor oko kojeg se šire i neugodni mirisi primijetio je jedan naš citatelj koji tvrdi da se otpad na cesti nalazi vec mjesec dana te da se njegova sanacija niti ne naslucuje. Ogorcen je jer se otpad nalazi doslovce na cesti u industrijskoj zoni, u blizini šoping centara, a nitko od nadležnih ne reagira.

Potaknuti njegovim reagiranjem, nazvali smo Edija Pavletica, direktora Jadran metala, ne bismo li utvrdili o cemu se radi. On nas je izvijestio da zbog lošeg vremena i velikih kiša kamioni Jadran metala nisu mogli voziti otpad na Kaštijun, stoga su u krugu tvrtke privremeno odredili prostor za odlaganje.

- Zbog blata koje se stvorilo uslijed obilnih kiša kamioni bi se zaglavili i nismo mogli ondje odvoziti otpad. Zato smo odlucili da ga trenutno zbrinjavamo u krugu tvrtke, no to je samo privremeno, rekao nam je Pavletic i dodao da je sanacija otpada koji se prelio na cestu vec u tijeku.

Za vrijeme našeg obilaska otpad se doista uklanjao, doduše samo s vrha. Ogromno brdo polako se smanjilo, no još su uvijek bili vidljivi tragovi koji su ostali na cesti. Hoce li se otpad do kraja sanirati, ostaje za vidjeti, ali bi to u svakom slucaju bilo primjereno.

Tim prije jer se radi o tvrtki cija je djelatnost zbrinjavanje otpada te prodaja preradevina sekundarnih sirovina, odnosno zbrinjavanje neopasnog metalnog i nemetalnog otpada iz kucanstava, industrije i uslužnih djelatnosti koji se može reciklirati. Stoga im neuredan okoliš firme, zagaden tim istim sekundarnim sirovinama, ne služi na cast. Podsjetimo i to da je upravo na tom mjestu prije godinu i pol dana izbio požar.


Podijeli: Facebook Twiter