Otpad guši turisticku Barbarigu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticko mjesto Barbariga nalazi se u blizini Nacionalnog parka Brijuni, a prema planovima projekata "Dragonera" i "Porto Mariccio" teži postati visokorangirana turisticka destinacija s ocuvanim prirodnim okolišem. Medutim, Barbariga se u zadnje dvije godine drasticno promijenila zahvaljujuci izgradnji i adaptaciji mnogobrojih apartmana.

Nastanak nelegalnog odlagališta otpada nedaleko od naselja Barbariga svakako je rezultat takvih aktivnosti vlasnika apartmana i gradevinskih izvodaca, no to ne iskljucuje odgovornost strucne službe u Gradu Vodnjanu. Na satelitskoj snimci jasno se vidi kolicina gradevinskog otpada deponiranog u prekrasnoj prirodnoj šumi, a u blizini turisticke Barbarige.

Posebno treba naglasiti da su pred ulaz u to turisticko mjesto dovezene velike kolicine šljunka i pijeska radi gradnje projekta Porto Mariccio, a taj šljunak i pijesak vjetar raznosi po naselju zagadujuci okoliš. Komunalna i gradevinska inspekcija unatoc brojnim pritužbama nije poduzela ništa da se taj gradevni materijal ukloni.


Podijeli: Facebook Twiter