OTP Banka - Vukovar 1:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulske odbojkašice poražene su na startu novog prvenstva. Igracice trenera Jovanovica su u Patinaggiu ispustile priliku da igrajuci bez ozlijedene prve tehnicarke Vitasovic i bolesne kapetanice Jahn osvoje barem bod protiv iskusnijih Vukovarki.

Zaigravši s Juric na poziciji tehnicarke i debitanticom Elenom Baric na primacu, Puljanke su predvodene najiskusnijom Jovanom Dmitrovic u prvom setu zahvaljujuci dobrom servisu uspješno parirale gošcama koje su se uglavnom oslanjale na napade Dunje Novalic.

Igralo se poen za poen do same završnice u kojoj su poenom Šegote "bankarke" prve došle do set lopte, ali su potom Novalic i Džamarija set loptu donijele gošcama (24:25). Slavulj je blokom na Novalic izjednacila, Baric as servisom dovela Puljanke u vodstvo, a potom je Dmitrovic, nakon obrane Halilovic, donijela domacim igracicama prvi set.

U drugom su setu gošce predvodene iskusnom tehnicarkom Marijetom Draženovic vrlo brzo preuzele konce igre u svoje ruke, libero Rajkovic i suigracice su ukrotile pulske servise, a potom je Draženovic razigrala sve svoje napadacice i to Puljanke više nisu mogle pratiti, pa je startnih 5:13 vrlo brzo zakljuceno izjednacenjem u setovima.

U istom se ritmu nastavilo i u trecoj dionici. Svaki dobar prijem servisa gošce su bez problema pretvarale u poen, jer se u toj dionici raspala i pulska igra u obrani. Puljanke su vodile tek u pocetku 5:3, a potom su Vukovarke preko Novalic, Panic i Stipanovic vrlo brzo povele 13:7, a nakon vodstva 19:10 bilo je jasno da ce Vukovarke povesti 2:1 u setovima.

U cetvrtom su setu "bankarke" odlicno otvorile i razornim servisima osigurale veliku prednost, ali je potom nisu znale i sacuvati.

SC Mirna. Gledatelja: 80. Suci: Bingula (Zagreb), Kranjc (Karlovac).

OTP BANKA: Todorovic, Tadic, Jahn, Baric 9, Celija 16, Halilovic (L), Dmitrovic 18, Matticchio, Šegota 13, Slavulj 13, Juric.

VUKOVAR: M. Draženovic 8, Džamarija 8, Panic 13, Novalic 19, Stipanovic 12, Grubeša 9, Rajkovic (L), Mrdanov 1, Ciric, Bijelic.


Podijeli: Facebook Twiter