OTP banka - Rijeka 0:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbojkašice Rijeke ocekivano su se dvokorakom plasirale u polufinale doigravanja nakon što su veceras u Pattinaggiu i u uzvratnom susretu cetvrtfinala svladale OTP banku. Ovime ce pulske igracice natjecanje nastaviti borbom za plasman od 5. do 8. mjesta. Kao i u prvom susretu u Rijeci, igracice trenera Brešcica nisu našle nacina da se ravnopravnije bore s braniteljicama naslova, ovog puta prvenstveno zbog lošeg prijema servisa, posebno u prva dva seta.

Otvorile su Puljanke susret as servisom Sare Terlevic, ali im je to bilo i jedino vodstvo u tom setu. Vrlo su brzo Rijecanke uzvratile i s dva as servisa tehnicarke Brcic povele 6:2. Loš prijem servisa onemogucio je kvalitetniji razvoj pulskog napada, što su Rijecanke preko raspoloženih Maras i Pazinjanke Samante Fabris lakocom kažnjavale.

Uspjele su se bankarke približiti tek na 7:9, a nakon toga su gošce serijom 11:5 pobjegle na nedostižnu prednost (20:12) i servisom Fabris zakljucile set.Slican scenarij viden je i u drugoj dionici, Šegota je donijela Puljankama startno vodstvo nakon kojega su domace bile ravnopravne tek do rezultata 4:4. Uslijedilo je nekoliko katastrofalnih prijema na servis Andelic, dovoljno da gošce povedu 13:5.

Trener Brešcic pokušao je uvodenjem Dmitrovic i tehnicarke Todorovic promijeniti sliku na parketu, ali je Fabris ubrzo blokom zakljucila i drugi set.Veci otpor pružile su pulske igracice u trecem setu. Uspješnim napadom dovela je Dmitrovic Puljanke u vodstvo 5:4, potom je Terlevic donijela zadnje pulsko vodstvo u susretu, 6:5.

Predvodene probudenom Zdrilic i Fabris Rijecanke su ponovno ostvarile znacajniju prednost i sigurno trasirale put prema novoj pobjedi. Uspijevale su još Slavulj i Celija održavati pulski brod na vodi, ali su u svim segmentima superiornije gošce ubrzo as servisom Zdrilic zakljucile susret nakon nešto više od sat vremena igre.

SC Mirna. Gledatelja 150. Suci: Mikulic (Zagreb), Poropat (Rovinj).

OTP BANKA: Vitasovic 1, Jahn 6, Šegota 3, Terlevic 4, Celija 5, Slavulj 7, Todorovic, Matticchio (L), Tadic (L), Radunic, Dmitrovic 3, Baric.

RIJEKA: Brcic 5, Andelic 8, Fabris 13, Pilepic 6, Maras 11, Zdrilic 11, Došen (L), Savic, Car.


Podijeli: Facebook Twiter