OTP banka pocela ovrhu nad Pevecom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

OTP banka pokrenula je ovršni postupak nad Pevecom, potvrdila nam je Pevecova glasnogovornica Krunoslava Blaha, demantirajuci inozemne medijske napise o tome da je OTP zbog ovršnog postupka vec preuzeo Pevecov trgovacki centar u Beogradu. Pevecovi dugovi, podsjetimo, iznose oko 2,5 milijardi kuna, od cega gotovo 1,5 milijardi potražuju RBA, Hypo i OTP banka, a oko milijardu kuna dobavljaci.

Glasnogovornica Blaha demantira, medutim, informacije prema kojima je Podravska banka, na ime dugovanja, oduzela hotel Picok u ?urdevcu, napominjuci da je ta banka tek pokrenula ovršni postupak, dok Pevecu, zakljucuje, do sada ništa nije oduzeto. Rijec je, dodaje, o medijskim špekulacijama, koje u Pevecu ne žele dodatno komentirati.

U proces naplate potraživanja od Peveca krenulo je ukupno deset financijskih institucija, dok ce stecaj u toj tvrtki najvjerojatnije pokrenuti sami radnici jer se vecina njih izjasnila za stecaj. U Pevecu, medutim, odgovaraju da stecaja nece biti, a ako do njega i dode, ne ocekuje se prije polovice prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter