OTP banka: Dunja Račić vodi klub do izborne skupštine

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Financijski problemi doveli su do odlaska predsjednika OTP banke. Kao što je i najavio, dosadašnji predsjednik Alen Drandić podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju pa će do daljnjeg čelnu poziciju u pulskom odbojkaškom klubu preuzeti potpredsjednica Dunja Račić.

- Odlučio sam se na taj korak iz dva ključna razloga, zbog financijskih problema u kojima se klub nalazi, ali i zbog zauzetosti na svom poslu - rekao je Alen Drandić. - Ostavku sam podnio u srijedu navečer na sastanku Izvršnog odbora kluba, ali ću u dogovoru s upravom ostati i dalje član IO-a. Ipak sam se tijekom ovog razdoblja dosta vezao za klub i igračice, i nastojat ću pomoći koliko budem mogao.

Tako se Drandić na poziciji predsjednika zadržao tek nešto manje od godinu dana. Na toj je poziciji 27. rujna prošle godine naslijedio Raula Terlevića koji se na toj funkciji zadržao punih šest godina. No, iako je Drandić u svom inauguracijskom govoru rekao da će nastojati podići klub na višu razinu na njegovu 50. obljetnicu osnutka, to se zbog financijskih problema, nažalost, ipak nije ostvarilo. Polustoljetni klub sad prolazi kroz jedno od najtežih razdoblja u novijoj povijesti.

Uz Alena Drandića ostavku je na mjesto u Nadzornom odboru podnio i Borivoj Kralj, a do skorašnje Skupštine kluba na kojoj će se izabrati novi predsjednik vodeću će ulogu preuzeti sadašnja potpredsjednica Dunja Račić.

- Nakon što je Drandić podnio ostavku ja ću voditi klub do izborne Skupštine koju ćemo nastojati čim prije organizirati, a potom ćemo vidjeti što će biti dalje - kratko je rekla Dunja Račić koja ima najveće izglede da nakon izborne Skupštine postane nova predsjednica pulskih odbojkašica.

Do početka prvenstva ostalo je tek nešto više od mjesec dana. Ostaje za vidjeti hoće li u novu sezonu klub ući s kadetkinjama i juniorkama uz tek poneku iskusniju igračicu poput same trenerice. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter