Otočki mediji: Eduardo slomio srce Velšanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Eduardo slomio srece Velšanima", "Snovi o svjetskom prvenstvu su konačno gotovi za Wales", pišu danas velški mediji u osvrtu na sinoćnju utakmicu 6. kola kvalifikacija u skupini A za odlazak na SP 2014. u Brazilu protiv Hrvatske.

"Poraz za Wales, prestanak sna o svjetskom prvenstvu, ali bez srama u porazu", ističe "Wales Online" koji kao i ostali mediji hvale igru izabranika Chrisa Colemana koji su namučili Hrvatsku. "Poraženi na Liberty Stadiumu, ali ne osramoćeni s obzirom da su Gareth Bale i društvo prestrašili Hrvatsku", dodaje Wales Online.

Wales je, iako bez pet prvotimaca, odigrao sjajno prvo poluvrijeme i činilo se da će ostvariti rezultat koji bi, ako ne ostavio otvorenu utrku u skupini A, barem dao nadu Velšanima, a Hrvatima napetost u zadnje četiri utakmice, ocjenjuju velški mediji.

"Izbornik Walesa Chris Coleman je bio "ispražnjen" nakon što je vidio kako su sve nade njegove momčadi o odlasku na SP 2014. nestale poslije poraza od 2-1 od Hrvatske, piše "Daily Post". "Snovi o svjetskom prvenstvu su konačno gotovi za Wales" nakon poraza Zmajeva Chrisa Colemana od Hrvatske, ističe "Wales Online".

Ali, nakon što je poslije Baleovog kaznenog udarca u 21. minuti gubila 1-0, Hrvatska je kopala i pokazala svaku trunku svog velikog iskustva da preokrene utakmicu što joj je na kraju uspjelo zahvaljujući golovima Dejana Lovrena i Eduarda u zadnjim minutama, slažu se velški mediji.

"Eduardo slomio srece Velšanima", piše "Sky Sports Wales". "Velšani vjerojatno nisu zaslužili poraz i s terena su otišli uz pjesmu navijača koji su vidjeli vjerojatno najbolji nogomet pod Colemanom. "Neizbježno Bale je bio u svemu dobrom što je Wales napravio", ističe Wales Online. Sky Sports navodi kako je "Bale propustio povećati vodstvo Walesa u prvom poluvremenu i smanjiti razliku na četiri boda u skupini A, ali je Hrvatska pokazala zašto je neporažena do sada". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter