Otočanu mjesto Jakovčićevog asistenta u Bruxellesu

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Dugogodišnji županijski pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan od 1. srpnja službeno je radni odnos započeo u Europskom parlamentu gdje će voditi ured IDS-ovog europarlamentarca Ivana Jakovčića. Odlukom župana Valtera Flege na mjesto vršiteljice dužnosti pročelnika tog odjela imenovana je Patrizia Bosich koja je i dosad radila na brojnim projektima.

Tim je povodom danas održana i konferencija za novinare tijekom koje je Otočan iznio presjek svog dosadašnjeg rada naglasivši da je Istra, među prvim županijama u Hrvatskoj, prepoznala važnost suradnje i povezivanja među regijama, a zbog realiziranih projekata i inicijativa s inozemnim partnerima, danas je snažan motor razvoja u međunarodnoj suradnji kako na razini Hrvatske tako i u regiji.

-Među prvima smo prepoznali važnost rada na projektima za koje je bilo nužno educirati ljude i s ponosnom možemo reći da svi županijski odjeli imaju ljude koji su za to educirani a tako je i na razini naših gradova i općina. Istra danas ima široku mrežu kontakata u političkim procesima, što će dodatno doprinijeti daljnjem razvitku na međunarodnom planu, kazao je između ostalog Otočan u svom oproštajnom govoru. Naglasio je da će mu se u uredu u Bruxellesu uskoro pridružiti još nekolicina suradnika, dodajući da će europaralmentarac Ivan Jakovčić otvoriti i ured u Puli.

-Odlazak Oriana Otočana je velika šansa za Istarsku županiju da kroz svoje znanje, iskustvo i kontakte i dalje radi na  projektima od koje će direktne koriti imati Istra i naši građani, naglasio je župan, rekavši da je sada već bivši pročelnik dao veliki doprinos u realizaciji konkretnih projekata putem kojih je iz fondova stiglo milijuna eura. Po njegovim riječima, sav taj uspjeh koji je Istra ostvarila na razini korištenje eu sredstva kroz međunarodne projekte ne bi bio moguć bez kvalitetnih i osposobljenih djelatnika. 

Naglasio je da je Patrizia Bosich bila logičan izbor budući da je  već dugi niz godina upoznata s funkcioniranjem odjela i projektima najavivši pritom  i "osvježenje" u samom odjelu. Flego je rekao da će dio poslova vezanih uz međunarodnu suradnju preuzeti Ured župana dok će matični odjel i dalje raditi na projektima.

Nova vršiteljica dužnosti Patrizia Bosich  najavila je da će se razgranati sustav potpore svim institucijama i ciljanim skupinama koji trebaju određene informacije o međunarodnoj suradnji ili projektima, dodajući je u planu do kraja godine izrada nove županijske razvojne strategije. Složila se s konstatacijom župana da će kao nova šefica odjela za međunarodnu suradnju "biti jednaka među jednakima".  (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter