Otočan u Tunisu na konferenciji o regionalizmu


Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije, sudjelovao je kao predsjednik Asocijacije agencija lokalne demokracije (ALDA) na konferenciji "Lokalna demokracija, regionalni razvoj i Ustav", koja se proteklog vikenda održala na Sveučilištu za pravo, ekonomiju i menadžment u tuniskom gradu Jendoubi, priopćili su iz Kabineta župana Istarske županije.

Cilj konferencije bio je prenijeti europska iskustva decentralizacije i regionalnog razvoja, s obzirom na predstojeće usvajanje novog ustava u Tunisu nakon revolucije "Arapsko proljeće", koja je u arapskim zemljama pokrenula proces demokratizacije. Otočan je predstavio europske modele regionalizma, hrvatski sustav teritorijalnog ustroja s naglaskom na položaj Istarske županije te mogućnosti za daljnji razvoj decentralizacije u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Na konferenciji su, uz predstavnike lokalnih tuniskih organizacija, sudjelovali i predstavnici više zemalja Europske unije i susjednih zemalja. Konferenciju su zajednički organizirali ALDA i Lam Echalm, tuniska koalicija nevladinih udruga koja broji preko 80 članica. (V. K.)


Podijeli: Facebook Twiter