Otmicaru djevojke 2 godine zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mario Iveljic (21) iz Svetog Ivana Zeline osuden je u utorak na pulskom Županijskom sudu na dvije godine zatvora zbog otmice svoje bivše djevojke Tine S. iz Bjelovara. Spektakularna akcija u kojoj je Iveljic oteo svoju bivšu djevojku, o cemu su izvještavali mnogi mediji, dogodila se u ožujku prošle godine.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva teretila je Iveljica da je 8. ožujka prošle godine u Puli oko 23.30 sati ušao u stan bivše djevojke Tine S. u naselju Škokovica, i to bez njezina znanja i odobrenja, s namjerom da je prisili na nastavak veze. Kad je ona zaprijetila da ce poceti vikati i zvati policiju, Iveljic joj je rekao da ce je ubiti i da ima pištolj.

Prijetio je da ce ubiti svakoga tko dode, pa i sebe, i da ce ih raznijeti bombom te da ce isto uciniti ako ona ne pristane na vezu s njim. Od bivše je djevojke zatražio da do jutra ostane u njezinu stanu. Iduceg jutra uzeo je kljuceve njezinog volkswagen pola bjelovarskih registracijskih oznaka te ju je prisilio da ude u njega. Potom su krenuli prema Rijeci.



Polo je prema Rijeci jurio izrazito velikom brzinom, na Istarskom ipsilonu u blizini Lupoglava uzbunio je prometne policajce koji su ga bezuspješno pokušavali zaustaviti. Iveljic je tada govorio da ga nitko nece zaustaviti i da ce zajedno umrijeti.

Suludu vožnju nastavio je i kroz tunel Ucku ugrožavajuci sebe i druge vozace pa je o svemu obaviještena i opatijska policija s rijecke strane. Na koncu se polo kojim je upravljao Iveljic, a u kojem je bila i Tina S., kod restorana Dina s rijecke strane silovito zabio u kamion koji se kretao u smjeru tunela Ucka, a kojim je upravljao Željko F. (32) iz Kršana.

Od siline udara kamionu je potpuno uništen prednji trap, a od pola nije ostalo gotovo ništa. U nesreci je otmicar teško ozlijeden i prebacen u KBC Rijeka na intenzivnu njegu. Tina S. je pak nakon lijecnicke pomoci podnijela prijavu protiv bivšeg decka.

Iveljic, koji je u utorak na pulski Županijski sud doveden iz maloljetnickog zatvora u Požegi jer tamo izdržava kazne za neka druga djela, pred sudskim je vijecem, kojim je predsjedala sutkinja Gabrijela Marceta, djelomicno priznao krivnju.

Javnost, odnosno u ovom slucaju novinari, bila je iskljucena sa sudenja jer je Iveljic u vrijeme pocinjenja kaznenog djela imao 19-godina pa se tretirao kao mladi punoljetnik. Medutim objava presude, kao i inace, bila je javna.

- Iz iskaza oštecene proizlazi da je optuženi pocinio kazneno djelo, a i djelomicno je priznao pocinjenje. Iskazao je žaljenje i kajanje pa mu je i zbog toga ublažena kazna. I sam je u nesreci teže ozlijeden. Buduci da je bez imovine, sud je odlucio osloboditi ga placanja sudskih troškova, rekla je uz ostalo sutkinja Marceta.


Podijeli: Facebook Twiter