Otmičari vrebaju djecu po Fažani i Puli?

Osnovna škola u Fažani (A. KANCELAR)
Osnovna škola u Fažani (A. KANCELAR)

Osnovnom školom u Fažani prošlog se tjedna dana pronijela vijest o navodnom pokušaju otmice učenika petog razreda, ali izvan školskog prostora. Po kuloarskim pričama, dječaka je u utorak kod pizzerije Sorriso u Fažani presreo sivi kombi talijanskih registarskih oznaka, a što je on potom ispričao roditeljima i u školi. Ravnateljica OŠ Fažana Zora Markotić kaže da detaljnih saznanja nema jer je bila tri dana na seminaru te da škola nije nadležna jer se sve dogodilo izvan njenog kruga pa stoga slučaj nije ni prijavljivala policiji.

- Učitelji su ipak upozorili djecu, ali bez stvaranja panike, kao i roditelje da paze djecu, s kim se ona druže i gdje se kreću te da ne ulaze u tuđe automobile. Prije tri godine isto se tako proširila priča o navodnom pokušaju otmice, no otkrilo se da je sve bilo izmišljeno, rekla nam je ravnateljica.

Otac dječaka slučaj je prijavio policiji, koja zasad ne može medijima davati informacije o slučaju, ali su nam pisanim putem odgovorili da su 12. studenog zaprimili prijavu roditelja. U policijskom dopisu piše da službenici provode izvide ne bi li se utvrdile okolnosti događaja te napominju da je to jedini ovakav slučaj prijavljen u zadnje vrijeme.

Od roditelja koje smo prošli tjedan zatekli pred školom saznali smo da ili nisu čuli za tu priču ili su čuli da djeca nešto o tome pričaju, no nisu bili zabrinuti. Kako nam je rekao jedan roditelj, po djecu dolazi u školu i odvozi ih na nastavu tako da nije zabrinut za njihovu sigurnost. Mještani Fažane koje smo zatekli na rivi ili u kafićima za slučaj nisu čuli.

Informacije o navodnim otmičarima proširile su se, međutim, ovaj tjedan Facebookom, gdje su brojni roditelji naveli priče o raznim "sumnjivim" vozilima u blizini škola koje su im ispričala njihova djeca. Po jednoj verziji, nepoznate osobe su u četvrtak u octaviji karavan presrele dječaka koji je išao u školu nudeći mu čokolade i sunčane naočale, no on je počeo vikati i bježati. Druga verzija uvodi u otmicu crni kombi ispred pizzerije Bambino, gdje je opasnost prijetila 11-godišnjaku. Iste večeri crni kombi je viđen ispred pizzerije Notturno, gdje se navodno zbio pokušaj otmice četvero djece. Neki od postova spominju isti crni kombi koji dugo obilazi oko škole u Šijani u Puli. No, neslužbeno saznajemo da policija ne traga za crnim kombijem, već za drugim tipom vozila. (piše Tatjana GRBIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter