Otmičar žene uhićen u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdravko Kenđelić (46) jutros oko 8.20 sati uhićen je u Zagrebu nakon cjelonoćne policijske potjere zbog prijetnji, pucnjave te otmice 39-godišnjakinje, koja je na kraju oslobođena, izviješteno je iz PU koprivničko-križevačke.

Neslužbeno se doznaje da se nemila situacija počela "zakuhavati" jučer u prijepodnevnim satima, kada je u lokalnoj trgovini Kenđelića uhvatio zaštitar u sitnoj krađi - navodno je pokušao ukrasti sapun. Kada je zaštitar pokušao razriješiti situaciju, 39-godišnjak mu je zaprijetio oružjem nakon čega se zaštitar povukao, ali je o svemu obavijestio policiju.

Kako bi provjerili priču zaštitara policijski službenici su oko 18.45 sati došli do kuće osumnjičenog. On im nije dao priliku ni da porazgovaraju, već je odmah zapucao iz vatrenog oružja. Nakon ispaljenih hitaca, od kojih nitko nije ozlijeđen, Kenđelić se dao u bijeg. Pritom je zaustavio peugeot 407 kojim je upravljala 39-godišnjakinja te su se uz njegove prijetnje udaljili u nepoznatom pravcu.

Od tog trenutka na noge su podignute sve raspoložive policijske snage PU koprivničko-križevačke i okolnih policijskih uprava koje su pokušale locirati bjegunca i njegovu žrtvu. Zbog prethodnog iskustva koje je ukazivalo na to da bi 39-godišnjak mogao ponovno zapucati, iz Zagreba su dovedeni pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko, a u potjeru se uključio i policijski helikopter.

Bjegunac se sa žrtvom naposljetku domogao Zagreba, te je uhićen na Žitnjaku. Iz izvora bliskog istrazi doznaje se da Kenđelić do sada nije kazneno prijavljivan u Hrvatskoj, a navodno je neko vrijeme boravio u Njemačkom zatvoru. (Hina, foto Ž. HAJDINJAK i I. BRKIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter