Otmičar Ariel Castro pronađen obješen u ćeliji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ariel Castro, clevelandski vozač autobusa, koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je oteo, zatočio i mučio tri mlade žene, pronađen je obješen u zatvoru u Orientu, u saveznoj državi Ohio, u kojem je služio kaznu.

Castra (53), koji je bio u izolaciji od drugih zatvorenika, pronašlo je osoblje u utorak navečer pri obilsku zatvorenika, rekla je glasnogovornica ustanove, Jo Ellen Smith. Prema pisanju medija, zatvorsko osoblje ga je pokušalo reanimirati, ali bezuspješno.

Amanda Berry (27), Gina deJesus (23) i Michelle Knight (32) su nestale u zapadnom Clevelandu između 2002. i 2004. otkrivene su i oslobođene 6. svibnja 2013. nakon što su susjedi čuli Berryne pozive za pomoć iz Castrove kuće. Tri žene su bile vezivane lancima ili konopom i bile izgladnjivane, tučene i seksualno zlostavljane, prema sudskim dokumentima i policijskom izvješću.

Berry je prema analizi DNK u zatočeništvu rodila kćer koja sada ima 6 godina, a otac joj je Castro.

On je bio osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja te na još 1000 godina zatvora, kao jamstvo da nikada neće izaći iz zatvora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter