Otkup terena odgada zatvaranje simpozija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecano zatvaranje 38. mediteranskog kiparskog simpozija Labin, zakazano za nedjelju 5. rujna, odgada se do sredine listopada.

Potvrdila nam je to Gorka Ostojic Cvajner, predsjednica Mediteranskog kiparskog simpozija, a kao razloge, u priopcenju koje uz nju potpisuje i Josip Diminic, predsjednik Strucnog savjeta MKS-a, navela "rješavanje imovinskopravnih, vlasnickih i tehnickih razloga koji traju više od planiranog".

Naime, prema priopcenju "petnaesta dionica Ivana Picelja 'Bijela cesta u negativu' zahtijevala je otkup dijela terena u vlasništvu talijanskog državljanina, no uz podršku Grada Labina i Opcine Sv. Nedelja taj je imovinskopravni problem riješen".

Uz trasiranje Bijele ceste radi se i paralelan bijeli put da bi bio omogucen put vlasniku privatne kuce u parku.

"Imali smo puno problema. Ovo je jedna od najskupljih i najodgovornijih dionica, ali glavno je da su poteškoce prošle", veli Ostojic Cvajner. "Nakon završene tehnicke pripreme Bijele ceste i služnoga puta polažu se crno-bijele ploce prema autorskom rješenju Ivana Picelja u dužini od 25 m i širini od 4,5 metara", isticu Cvajner i Diminic.


Podijeli: Facebook Twiter