Otkriveni pljačkaši poslovnica za otkup zlata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za šest razbojništava u poslovnicama za otkup plemenitih metala počinjenih u Zagrebu i Sesvetama zagrebačka policija sumnjiči 17-godišnjaka 20-godišnjaka i 21-godišnjaka koji su na taj način oštetili poduzeće za otkup plemenitih metala iz Kastva za 55.000 kuna.

Osumnjičeni 21 i 20-godišnjak su 26. svibnja u Ivanićgradskoj ulici u Zagrebu i 26. lipnja u Sesvetama u Ulici Jakova Gotovca u poslovnici za otkup plemenitih metala prijeteći zaposlenicama plastičnim pištoljem ukrali nakit i novac.

Sam 21-godišnjak se 28. srpnja vratio u poslovnicu u Ulici Jakova Gotovca u Sesvetama te uz verbalne prijetnje zaposlenici otuđio novac i nakit. Maloljetnik, odnosno 17-godišnjak i njegov četiri godine stariji pajdaš zajedno su počinili razbojništva u poslovnicama za otkup plemenitih metala 4. lipnja i 25. srpnja u I. Kozari putu gdje su prijeteći plastičnim pištoljem zaposlenicama otuđili novac i nakit. Sam 17-godišnjak je pak opljačkao poslovnicu u Ivanićgradskoj ulici 1. kolovoza i to prijeteći plastičnim pištoljem.      

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 21 i 20-godišnjaka podnijeto je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, a protiv 17-godišnjaka podnijeto je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež te su predani pritvorskom nadzorniku. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter