Otkriven serijski provalnik u kafiće i trgovine

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Tijekom nešto više od dva mjeseca 26-godišnji je mladić s područja Raše počinio deset teških krađa provaljivanjem, od čega je jedna ostala tek na pokušaju. Njegove mete bile su trgovine i ugostiteljski objekti u Žminju i Barbanu te mjestu Cere. Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli pulski i rovinjski policajci utvrđeno je da je mladić provalne krađe odrađivao u periodu od 30. lipnja do 10. rujna.

U Žminju je u tri navrata u Ulici 9. rujna provalio u tri ugostiteljska objekta iz kojih je ukrao novac i cigarete, oštetivši vlasnike - 36-godišnjakinju iz Žminja, 46-godišnjaka iz Svetog Petra u Šumi i 52-godišnjaka s područja Žminja - za nekoliko tisuća kuna.

U mjestu Cere 26-godišnjak je tijekom ljetnih mjeseci triput provalio u istu trgovinu i uzimao novac oštetivši tako vlasnika, 60-godišnjaka s područja Fažane, za nekoliko tisuća kuna. U mjestu Cere provalio je i u poslovni prostor u vlasništvu pravne osobe iz Žminja, ali nije ništa ukrao.

Na meti provalnika u dva navrata našao se ugostiteljski objekt u Barbanu u vlasništvu 45-godišnjaka s područja Barbana, a jednom je provalio i u ugostiteljski objekt 46-godišnjeg Barbanca. U sva tri slučaja 26-godišnjak je ukrao novac, čime je vlasnike oštetio za više tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 26-godišnjaka će policija nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu redovnim putem. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter