Otkriven mural posvećen Zion Trainu

Zgrade kampusa su gotove, čeka se tehnički pregled
Zgrade kampusa su gotove, čeka se tehnički pregled

Sinoć je u tvrđavi Punta Christo 3ple Dubble Trubble partyjem otvorena nova sezona događanja, a party je uveličan postavljanjem i otkrivanjem murala posvećenog Zion Trainu, pulskog autora Marka Vojnića. Zion Train su sinoć i nastupili uz ostale izvođače, a prvi nastup ovih UK dub pionira na ovoj lokaciji dogodio se ovdje još prije 14 godina.

Ideja murala za Zion Train nastala je prošle godine na 14. Seasplashu. U dogovoru sa Seasplash timom odlučeno je da se mural postavi u okolici tvrđave Punta Christo gdje je cijela ideja Seasplasha i započela. Kako je mural nastao, ispričao je Vojnić.

- Istražujući pojam Zion/Sinaj, naletio sam na grafiku za koju se tvrdi da je baš ona prvo likovno prikazivanje Ziona. Autor je Lilen, koji je istu izradio za peti cionistički kongres u Baselu 1901. godine. Naslov grafike je "May our eyes behold your return in mercy to Zion". Na grafici arkanđeo Mihael pokazuje kralju Davidu put k obećanoj zemlji. Preuzimanjem te grafike i reinterpretiranjem iste, ta sam dva lika zamijenio trenutnim postavom Zion Traina, Neilom Perchom i Dub Dadom, na način da je arkanđeo Mihael postao Neil (anđeoska su krila postala dugi dreadlocksi) a kralj David je postao Dub Dada, prepoznatljiv po svojoj kapi. Zadnjih par mjeseci dopisivao sam se s Neilom i on je prigrlio ideju koja mu se jako svidjela, a kod Seasplash tima sam imao otvorene ruke pri izradi murala i rezultat je trenutno na lokaciji zvanoj "dubhouse" ispod tvrđave, kaže Vojnić.

Na samom partyju na dva floora osim Zion Traina nastupili su i Munchies Sound System, PulaP Reggae Station, Arboretum Kolektiv, Bradda Selecta, Tea Vučković, Life4funk, Bebetto, Rich i Joes, a unatoč lošem vremenu odaziv je bio jako dobar. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter