Otkriven laboratorij "skunka"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koprivnicko-križevacka policija uhitila je 50-godišnjeg muškarca koji je imao laboratorij za uzgoj marihuane, tzv. "skunka", i zaplijenila je do sada najvecu kolicinu te vrste droge na podrucju Policijske uprave koprivnicko-križevacke, receno je u nedjelju popodne na konferenciji za novinare. Tržišna vrijednost zaplijenjene droge, 71 stabljike te suhe i polusuhe marihuane "skunk", procjenjuje se na 1,4 do 3,5 milijuna kuna.

Policijski službenici Odjela kriminalisticke policije i koprivnicke Policijske postaje dovršili su kriminalisticku istragu nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom s podrucja Medimurske županije zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga i teške krade provaljivanjem, navela je policija. Sumnjici ga se da je ove godine prostoriju iznajmljene kuce na podrucju opcine Novigrad Podravski opremio uredajima za laboratorijski uzgoj te proizvodio opojnu drogu "skunk". Osumnjiceni je dosad 15 puta prijavljivan policiji zbog raznih kaznenih djela.

"Skunk" je vrsta marihuane koja, zbog posebnog nacina uzgoja pod umjetnim osvjetljenjem, a cesto i dohranjivanja kemikalijama, sadrži velike kolicine psihoaktivne supstance THC. Stoga je puno jaca od normalno uzgojene marihuane, a i miris joj je intenzivniji, otkuda i naziv "skunk"-tvor.


Podijeli: Facebook Twiter