Otklonjena vecina nedostataka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecina nedostataka na novom objektu Doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Marija napokon je otklonjena, a svoj dio posla u potpunosti je završio ugovorni izvodac radova zagrebacka tvrtka Ugo oprema, doznajemo od savjetnika župana Valerija Drandica. Upravo se izvodaca radova i teretilo za nedostatke nastale tijekom gradnje nove zgrade te je, da bi se izbjegao dugotrajni sudski proces, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi postiglo dogovor s tvrtkom da otkloni sve nedostatke za koje je bila i odgovorna.

- Na sastanku održanom u Ministarstvu pred nešto više od tjedan dana u tijeku je bilo usuglašavanje završnih radova da bi Vila Marija bila dovedena u funkciju. Ugo oprema ispunila je svoje obaveze te potražuje ostatak novca, dok drugi izvodaci uklanjaju preostale nedostatke. Datum dovršetka radova i useljenja korisnika ostaje 1. ožujka, kazao je Drandic.

Po njegovim rijecima, cijena rekonstrukcije i dogradnje objekta u Boškarici zbog svega toga ce porasti za nekoliko milijuna kuna, koje ce pretežno izdvojiti Ministarstvo, no koliki je tocno trošak za njezino osposobljavanje, trenutno nije poznato. Po informacijama dobivenim pred koju godinu, za Vilu Mariju su Ministarstvo, Grad Pula i Istarska županija vec izdvojili 44 i pol milijuna kuna, što je duplo više od pocetno predvidene cijene.

- Najviše ce koštati ugradnja tuš-kada, koja je neophodna zbog problema odvoda te proširenje vrata lifta koja nisu zadovoljavala norme. Trenutno se radi na njegovom gradevinskom i strojarskom prilagodavanju, rekao je Drandic te je dodao da je u posljednje vrijeme primjetan optimizam kod nadležnih, što navješcuje kraj ovoj višegodišnjoj pulskoj sapunici.

Od Ministarstva smo posljednje obavijesti dobili u drugoj polovici studenog prošle godine, kada je izabran novi izvodac - Gramont zadruga za gradevinarstvo i usluge Pula. Za zadacu su dobili ugradnju tuš-kada te stavljanje u funkciju sanitarnih cvorova. Naime, drugim izvodacima preostaje obimna sanacija preostalih nedostataka koji sprecavaju sigurno korištenje gradevine, a koji su se pojavili u jamstvenom roku te nisu bili predmet vještacenja.


Podijeli: Facebook Twiter