Otkazi u VIPnetu i HT-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uprava VIPneta, koji zapošljava oko 1.100 ljudi, zaposlenicima je pocela slati obavijesti o otkazima uz otpremnine kojima ih obavještava da u iducem periodu mogu iskoristiti svoje pravo na godišnji odmor nakon cega, vjerojatno krajem lipnja, slijede otkazi ugovora o radu.

Potvrdeno nam je to i u Nezavisnom sindikatu zaposlenika VIPneta, u kojem su zadovoljni s dogovorenim otpremninama i ne žele, uz napomenu da je rijec o poslovnoj tajni, otkriti koliko ce ljudi iz tvrtke biti otpušteno. Neslužbeno se spominje od stotinu do cak 150 radnika, dakle oko deset posto ukupno zaposlenih, i to svih profila - od radnika u potrošackom kontakt-centru do menadžera.

Vecina otpuštenih iz firme ce, kažu, otici s dobrim otpremninama, ali iznose nitko u VIPnetu ne otkriva.

Zbog smanjenja prihoda, posebno u prvom kvartalu ove godine, kao i zbog rata cijena s konkurencijom, šestpostotnog poreza i manjih prihoda od roaminga, i Uprava HT-a namjerava, kako tvrde u sindikatima tog poduzeca, u iduce tri godine otpustiti oko tisucu zaposlenika. Time ce broj radnika u HT-u, koji je prije deset godina brojao 11 tisuca zaposlenika, sa sadašnjih 6.200 tisuca pasti na svega oko 5.000.

Uprava HT-a u sijecnju je najavila otpuštanje 300 radnika uz prosjecnu otpremninu od 350.000 kuna, a u sindikatima vjeruju da ce iduce godine otkaz zadesiti još 500 radnika te 2013. njih 300 do cak 500.


Podijeli: Facebook Twiter