Otkazi pod izlikom ugovora na odredeno vrijeme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi oni koji su u zadnje vrijeme prošetali pulskim Pevecom mogli su primijetiti da je ponuda robe na nekad pretrpanim policama drasticno smanjena. Odmah su se pojavile i prve sumnje da je centar pred zatvaranjem, a i do nas su stigle informacije o novom valu otpuštanja radnika.

To nam je djelomicno potvrdio i predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic rekavši da je još prije mjesec dana dobio informaciju da je broj zaposlenika u pulskoj trgovini gotovo prepolovljen. No, prema Bulicevim rijecima, iako su radnici zapravo otpušteni, o otkazima je nemoguce govoriti jer su, tvrdi, svi do jednog imali ugovor na odredeno vrijeme, cime je poslodavac de facto izbjegao uruciti otkaze.

Glasnogovornica bjelovarskog trgovackog centra Krunoslava Blaha tvrdi da su apsurdne i neistinite tvrdnje da se centar zatvara. Što se tice novog vala otpuštanja, takoder je rekla da se radi o netocnim informacijama, dodavši da je Pevec prije samo dva tjedna objavio natjecaj za prijem novih 50 radnika na specijaliziranim radnim mjestima.

Upitali smo je znaci li to da otpušteni radnici nisu zadovoljavali kriterije koje sada traže putem natjecaja, na što je rekla da se svi radnici koji su prestali biti u radnom odnosu ponovno mogu javiti na njihov natjecaj.

Inace, on je otvoren za 50 raznih radnih mjesta na razini grupe Pevec. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD 7. KOLOVOZA


Podijeli: Facebook Twiter