Otkazani ugovori 12-orici neplatiša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic u posljednjih deset dana usvojio je 32 akta medu kojima je, izmedu ostalog, polugodišnje izvješce o ispunjenju gradskog proracuna, decentralizirano financiranje školstva, pocetak projekta Dolcevita na Kapitolinskom trgu, dodjela gradskih stanova prema Listi prvenstva, te natjecaji za zakup poslovnih prostora.

No, medu gradonacelnikovim odlukama je i novo otkazivanje zakupa poslovnih prostora neplatišama, pa je tako ovoga puta otkazan zakup 12-torici zakupca koji su ukupno ostali dužni Gradu 624,5 tisuca kuna. Zakupnicima se ugovori otkazuju s danom 15. rujna ove godine. Otkazni rok iznosi dva mjeseca, nakon cega su zakupnici u obvezi poslovne prostore zapisnicki predati Gradu slobodne od osoba i stvari.

Najveci dužnik je zakupnik Prehrana d.o.o. kojoj su otkazani prostori u Dalmatinovoj 1 i na Narodnom trgu 9 zbog duga od 277 tisuca kuna. Slijedi Alfredo Cuperjani kojem su zbog 113 tisuca kuna duga otkazani prostori u Istarskoj 20 i 24, te C.L. STUDIO, ciji je clan Uprave Mladen Ivancic, kojem je otkazan prostor u Ciscuttijevoj 18 zbog duga od 90,6 tisuca kuna. Obrtu Varkafe, vlasnika Branka Vareška, otkazan je prostor u Keršovanijevoj 27 zbog duga od 19,4 tisuce kuna, Mirjani Kudric u Trinajsticevoj 16 zbog duga od 7 tisuca kuna, a frizersko-kozmetickom obrtu Elvira, vlasnice Dorijane Juršic Jankovic zbog duga od 21,5 tisucu kuna. Kerol Kovacevic otkazani su zakupi prostora u Kandlerovoj 3 i 5 zbog duga od 38,6 tisuca kuna, Flaviji Poropat otkazan je prostor zbog duga od 21,8 tisuca kuna, a Branku Radosavljevicu prostor u Radicevoj 10 zbog duga od 35 tisuca kuna.

S druge strane raspisan je javni natjecaj za zakup novih 13 poslovnih prostora. U zakup se daju prostori u Porta Stovagnana 5, Usponu Konzula Istranina 2, Prolazu Sv. Nikole 6, te u Arsenalskoj 5, Laginjinoj 8, Veronskoj 6 i 7, Zagrebackoj 7 i 16, Carrarinoj 4, Flavijevskoj 32, Trinajsticevoj 16 i Trgu 1. Istarske brigade 10. Najveci prostor, od 197 cetvornih metara, nalazi se u Veronskoj 7, pa mu je i pocetna mjesecna najamnina najviša i iznosi cak 15.760 kuna. Najamnina koje prelazi sedam tisuca kuna mjesecno traži se i za poslovni prostor u Carrarinoj ulici. Budu li zakupljeni svi poslovni prostori na ovom natjecaju samo po pocetnoj cijeni Grad ce mjesecno u proracun dobivati gotovo 48.500 kuna. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter