Otkazana "Aida" u Areni

Hui He
Hui He

Opera "Aida" Giuseppea Verdija, koja je 11. kolovoza trebala biti odigrana u pulskoj Areni, otkazana je. Potvrdu smo dobili i od pročelnika gradskog Odjela za društvene djelatnosti Erika Lukšića, koji nam je rekao da je od Milana Čupića, direktora Top Kongres Menadžmenta iz Rovinja, jednoga od organizatora koncerta, dobio e-mail kojim ga obavještava da je ta opera otkazana.

Razloge otkazivanja smo pokušali saznati od organizatora koncerta, a Čupić nam je samo kratko odgovorio: "Ne mogu vam još ništa reći" i prekinuo vezu.

Aidu je trebala igrati kineska sopranistica Hui He - najbolja i najtraženija interpretatorica tog lika na svijetu. Svake godine tu ulogu tumači u veronskoj Areni, a ove je godine nastupala i u Metropolitanu. Trebao je nastupiti i milanski balet, koji među svojim članovima ima i plesače iz Scale.

Gostovanje "Aide" u Puli trebalo je biti dio veće mediteranske turneje, u sklopu koje je popularna opera trebala biti izvedena 13 puta, i to uvijek u antičkim arenama. Pretražujući talijanske portale uvidjeli smo da je turneja počela, ali uz puno problema i kašnjenja, a potom je i obustavljena zbog, kako navodi Il Corriere del mezzogiorno, sindikalnih nesuglasica između poslodavaca i dijela umjetnika, vjerojatno iz nekog razloga vezanog uz financije.

"Aida" u pulskom amfiteatru zadnji put izvedena prije 21 godinu.

Hoće li biti izvedena u drugom terminu ili je otkazivanje definitivno - nismo uspjeli saznati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter