Otkazan zakup za butik Alice Del Bianco

Butik Alice del Bianco na Forumu (Arhiva)
Butik Alice del Bianco na Forumu (Arhiva)

Prije dvadesetak dana Grad Pula je otkazao zakup devet poslovnih prostora zbog ukupnog duga u iznosu većem od 366 tisuća kuna. Najveći pojedinačni dug devetorice zakupaca kojima je otkazan ugovor o zakupu ima Alice Del Bianco, koja za prostor površine 121 četvorni metar na Forumu duguje gotovo 86 tisuća kuna.

Otkaz zakupa i 2013. godine

Ovo nije prvi put da Grad otkazuje zakup ovog modnog butika na Forumu zbog neplaćenih najamnina. Naime, i u lipnju 2013. Grad je donio odluku o otkazu zakupa zbog duga od gotovo 76 tisuća kuna, ali je ona taj dug, svega mjesec dana kasnije, u cijelosti namirila. Ovoga puta Del Bianco duguje Gradu više od deset mjesečnih zakupa jer mjesečni najam ovog prostora iznosi gotovo 928 eura, odnosno oko sedam tisuća kuna.

Na ime zakupnine i ostalih naknada koje se plaćaju uz zakupninu trgovačko društvo Marinko d.o.o. za prostor u Tršćanskoj 4, površine 64 kvadrata duguje 72,5 tisuće kuna, odnosno, s obzirom da je mjesečna najamnina 1.920 kuna, to znači da najamninu nije plaćao oko tri godine. Zakup je otkazan i trgovačkom društvu Supercolor d.o.o. za prostore u Tršćanskoj 2 i Trgu na mostu 1, za koje je ukupni dug 65,5 tisuća kuna, što bi bilo oko devet mjesečnih najamnina.

Duguju zakup i po godinu dana

I Dragomiru Jovanoviću otkazan je zakup dva poslovna prostora, u Sergijevaca 29 (dug 19,4 tisuće kuna), te Istarskoj 16 (dug 18,2 tisuće kuna), zbog ukupnog duga u iznosu od 37,6 tisuća kuna, što bi značilo neplaćanje zakupnine duže od godine dana. I ostalim zakupcima koji su otkazani ugovori dugovi premašuju iznos jednogodišnje najamnine.

Ugovori o zakupu poslovnog prostora otkazani su s danom 1. veljače putem javnog bilježnika. Otkazni rok iznosi dva mjeseca te su nakon isteka otkaznog roka zakupnici u obvezi poslovne prostore, slobodne od osoba i stvari, zapisnički predati zakupodavcu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter