Otkazan prvi let Chicago - Zagreb - Beograd

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Air Plus, charter tvrtka sa sjedištem u Chicagu, otkazala je prvi izravni let na liniji Chicago - Zagreb - Beograd predviden za danas, receno je Hini u subotu u Zracnoj luci Zagreb.

Zrakoplov je trebao poletjeti u petak navecer po mjesnom vremenu iz zracne luke Rockford u Michiganu i sletjeti u subotu u Zagreb u 13.40 sati te u Beograd u 16 sati. Povratak je bio predviden za nedjelju. U zagrebackoj zracnoj luci jutros su dobili kratku informaciju da je let otkazan, bez obrazloženja. Pretpostavlja se da je razlog slab interes putnika.

Air Plus svojim je korisnicima ponudio jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd, što bi bili prvi izravni letovi iz SAD-a za Hrvatsku nakon 20 godina. Tvrtka je za letove namjeravala koristiti zrakoplove Boeing 767s (235 putnickih mjesta) u vlasništvu americke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja charter letove za velike sportske klubove i turisticke agencije.

Air Plus i Air Swift dobili su dopuštenje za održavanje linije Chicago - Zagreb - Beograd i natrag od 17. lipnja do 29. prosinca. Zasad je otkazan samo ovaj inauguralni let i nije poznato što ce biti s linijom u buducnosti.


Podijeli: Facebook Twiter