Otkazan koncert Josea Cure

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecano otvaranje desetog jubilarnog Histria Festivala koje je bilo najavljeno za 5. srpnja u Areni s koncertom Josea Cure otkazuje se. Kako su nam javili iz Histria Festivala odluka o otkazivanju donijeta je "zbog problema s terminima za dostavljanje programa i materijala za pripremu izvedbe programa te tehnickih priprema", uz napomenu da ce organizator pokušati dogovoriti naknadni termin.

Sve ulaznice kupljene za navedeni koncert mogu biti vracene na mjestima gdje su i kupljene.

Cuveni tenor Jose Cura poznat je kao ljubimac londonskog Covent Gardena, milanske Scale i pariške Bastille, kao i Beca, Züricha i Barcelone, te svjetski poznat po snažnim i originalnim tumacenjima velikih tenorskih rola poput Verdijeva Otella i Saint-Saënsova Samsona. Jedan je od najtraženijih opernih pjevaca današnjice. Osim toga, poznat je i po cinjenici da je prvi umjetnik koji je istodobno pjevao i dirigirao. Dogodilo se to 2003. u hamburškoj Operi kada je najprije dirigirao "Cavalleriu rusticanu", a zatim stupio na pozornicu kao Canio u "Pagliaccima".

Kako nam je izjavio Baskhim Shehu, svecano otvorenje Histria Festivala bit ce 8. srpnja s koncertom popularnog pjevaca Sir Eltona Johna, a otkazivanje Curinog koncerta nece utjecati na ovogodišnje, jubilarno, izdanje Histria Festivala.


Podijeli: Facebook Twiter