Otkaz menadžeru Chelsea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon svega osam mjeseci provedenih za kormilom engleskog nogometnog premierligaša Chelsea portugalski strucnjak André Villas-Boas dobio je otkaz.

Portugalcu je presudio posljednji ligaški poraz od West Bromwich Albiona (0:1) nakon kojeg su "Bluesi" pali na peto mjesto sa cak 20 bodova zaostatka za liderom Manchester Cityjem.

"Rezultati koje ostvarujemo i igre koje prikazujemo daleko su od naših ocekivanja. Ulazimo u kljucni period ove sezone, a nažalost nema nikakvih pozitivnih pomaka zbog cega smo raskinuli suradnju s dosadašnjim menadžerom," porucili su sa Stanford Bridgea. Do izbora novog menadžera Chelsea ce voditi Roberto di Matteo.

Villas-Boas je vodio "Bluese" u 40 susreta i pritom je ostvario 19 pobjeda, 11 neodlucenih susreta i 10 poraza. Pod njegovim vodstvom Chelsea se oprostio od borbe za naslov prvaka, a sada je ugrožena i pozicija koja vodi u Ligu prvaka. "Bluesima" prijeti i ispadanje u osmini finala Lige prvaka nakon što su u prvom susretu izgubili od Napolija 1:3.

André Villas-Boas stigao je u London u lipnju prošle godine nakon što je na klupi Porta osvojio trostruku krunu - prvenstvo, kup i Europsku ligu.


Podijeli: Facebook Twiter