Otkaz i štrajk gladu zbog e-matice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je ravnatelj Obrtnicke škole za osobne usluge u Zagrebu dvojici nastavnika prije mjesec dana urucio otkaz zbog neispunjavanja e-matice, jedan od njih, vjeroucitelj Vlado Vladic, cetvrti dan štrajka gladu pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Vladic je uporan u svom zahtjevu da ga vrate na posao, dok ga iz Ministarstva pozivaju da prava ostvari u radnom sporu.

- Tražim da me vrate u ucionicu, jer sam ostao bez kruha. Imam troje djece koje moram hraniti i nezaposlenu ženu. Ne mogu zamrznuti život na tri godine, dok sud ne donese odluku. Uvjeren sam da bih spor dobio, ali to znaci da opet nece odgovarati pravi krivci, a to su prosvjetni sustav i inspekcija - kaže prof. Vladic, koji inzistira na bezuvjetnom povratku na radno mjesto.

E-maticu, u koju se unose podaci o ucenicima i ocjene, odbio je, kaže, ispunjavati jer nije osposobljen za taj posao, a "ravnatelj nikad nije htio s njim razgovarati na toj razini" vec mu je urucio otkaz.

E-matica je baza podataka koju nastavnici ispunjavaju vec nekoliko godina. Vladicu je podršku pružio Josip Kokic, poznat po tome što je vec 18 puta štrajkao gladu.


Podijeli: Facebook Twiter