Otkacene "shuzice" na modnoj pisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šarene, otkacene, drukcije od drugih i samo vaše... nema onog tko si nije poželio jedne takve tenisice koje nema pola grada. Šest prijateljica, koje su do jucer tenisice oslikavale uglavnom za svoje prijatelje i sugradane, svoje unikatne radove prikazalo na Dreft Fashion Weeku Zagreb.

Shuz cine Ljudmila Mihajlovic, Andrina Peric, Maja Žirovcic, Brunella Bukovic, Nikolina Renic i Iva Romac. Suradnju sa Suzi Josipovic uspostavile su gotovo na ulici, nakon što je organizatorica Fashion Weeka na jednoj od njih vidjela tenisice.

Kao i mnoge druge Zagrepcanke, i Josipovic je bila oduševljena unikatnim tenisicama koje se ne mogu kupiti nigdje, pa je curama ponudila suradnju koja se ne dobiva svaki dan. Prihvatile su izazov i tako su šarene tenisice nakon zagrebackih ulica prošetale i pistom Fashion Weeka. Baš kao što ni suradnju s Josipovic nisu planirale, neplanirano su, prije pola godine, zapocele i s izradom tenisica.



Prijateljice sve rade zajedno i, u nacelu, podjele posla nema. Svaka od njih oslikava, izraduje accessories za 'shuzice' i komunicira s curama koje im se putem Facebooka javljaju, dok zajednicki dizajniraju i nove modele.

Uvijek se sve ideje saslušaju i onda dodemo do kompromisa, pa na kraju sve ispadne super! Ponekad je kaoticno, ali trudimo se sve dobro organizirati i rotirati zaduženja tako da sve podjednako radimo kreativni, zabavni, ali i onaj administrativni, dosadniji dio posla, govori Andrina koja fotoaparatom arhivira sve startasice koje su do sada izradile.

Shuzice su njihov prvi i jedini projekt, no kažu da su mlade i pune ideja. Fashion Week je bio njihov prvi javni nastup, no, vjeruju, ne i zadnji.


Podijeli: Facebook Twiter