Otišli turisti, ostalo nam lijepo vrijeme i toplo more

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je listopad pred vratima, neuobicajeno visoke temperature zraka i dalje mame na plažu i kupanje. Mnogi gradani stoga i dalje koriste svaki slobodan trenutak za odlazak na more, makar na dva sata.

- Vec sam nekoliko puta dosad zatvorila sezonu kupanja za ovu godinu, no vrijeme je kao stvoreno za odlazak na more pa i dalje odlazim kad god imam priliku. Iskoristit cu lijepo vrijeme do posljednjeg dana jer, hocemo-necemo, sezona kiša samo što nije stigla, rekla nam je u srijedu Puljanka koju smo zatekli u Gortanovoj uvali.

Slicno razmišlja i pulska obitelj koja se odmarala na Ambreli. Kažu nam da je rujan odlican mjesec za kupanje, nije jako vruce, a ima manje ljudi.





- Gužve su prošle, turisti otišli kucama, a nama je ostalo lijepo vrijeme, cisto more te mir i tišina. Prekrasno je, kazali su.

Neobicno visoke temperature za ovaj dio godine odgovaraju i turistima koji su se odlucili za odmor u rujnu. Oni koje smo zatekli na pulskim plažama kažu da su sretni što je vrijeme još pogodno za kupanje, a i manje je gužve.

- Jedino nisam zadovoljna cijenama hotelskih usluga koje su visoke za ovo doba godine. Buduci da je sezona prošla, cijene bi trebale biti niže, rekla nam je jedna od malobrojnih turistkinja koje smo zatekli na moru.

Tijekom našeg obilaska nije bilo plaža na kojima nije bilo kupaca. Najviše ih je bilo duž šetališta Lungomare, no i Verudela je bila dobro popunjena. Do kada ce biti tako, teško je reci, no sigurno je da ce se mnogi moci pohvaliti da su se okupali u moru pocetkom listopada.

Naime, prema sadašnjim prognozama, lijepo i toplo vrijeme zadržat ce se sve do vikenda i prve polovice iduceg tjedna, kada ce se temperature penjati do ljetnih 28 stupnjeva Celzija. More je, s temperaturom izmedu 23 i 25 stupnjeva, takoder ugodno za kupanje.


Podijeli: Facebook Twiter