Otišli su mladići koje Labinština i Istra neće zaboraviti

(M.S.)
(M.S.)

Povodom tragične pogibije 19-godišnjeg Harryja Miljkovića i 17-godišnjeg Denisa Đogića, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i načelnica Općine Raša, Glorija Paliska Bolterstein donijeli su odluku o proglašenju Dana žalosti na području Grada Labina i Općine Raša.

U utorak su pak u popodnevnim satima na posljednje počivalište ispraćeni mladi nogometaši. Više stotina ljudi u vrlo dirljivoj pogrebnoj povorci na gradskom groblju u Labinu oprostilo se od svojih mladih sugrađana. Uz zvuke trube, obitelji i prijatelji poginulih mladića - Đogića u 16 sati, a Miljkovića u 17 sati - ispratili su na posljednje počivalište.

Lijes su pratili mladi nogometaši, a nije bilo osobe koja je mogla zadržati suze. Brojni mladi i stari polako su hodali držeći se za ruke i u tišini pratili kolica s lijesom. Neki su pak u suzama sve promatrali iz daljine jer im je očito bilo teško stati u povorku.

U Labinu je tijekom pogreba bilo jako tiho i mirno, a mladih u bijelim košuljama je bilo po cesti sve od centra do groblja. Policija je regulirala promet u starom dijelu grada, radi brojnih automobila sudionika tužne povorke.

Podsjetimo da su Miljković i Đogić poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u nedjelju oko 3 sata kada je Renault Megane u kojem su se nalazili izletio izvan kolnika i udario u topolu pored ceste Most Raša - Raša. Odmah nakon sudara na vozilu je izbio požar, no ubrzo je i ugašen, a jedan od dvojice je do dolaska medicinskog osoblja još bio živ.

Nakon grčevite borbe za život, Đogić je podlegao ozljedama. Odmah nakon očevida se na mjestu događaja skupio veći broj prijatelja i klupskih kolega iz Nogometnog kluba Raša 1938, koji su paljenjem svijeća odali počast preminulim suigračima. U nedjelju je utakmica između Raše 1938 i Plomina odgođena. Dvojica mladića zasigurno neće biti zaboravljena budući da je tragedija potresla cijelu Labinštinu i Istru. (M.S., A.Š)


Podijeli: Facebook Twiter