Otimacina parkirnih mjesta nauštrb gradana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Parkiralište u Splitskoj ulici ocrtavaju i rezervirat ce ga za potrebe Ureda državne uprave i Maticnog ureda pa stanari nece više imati gdje besplatno parkirati", javila se našoj redakciji ogorcena citateljica, stanarka zgrade u pulskoj Splitskoj ulici ispred koje se nalazi parkiralište, u kojoj, kako kaže, vecinom žive umirovljenici koji si ne mogu priuštiti mjesecnu parkirnu kartu.

Njezina, ocito, susjeda optužila je, pak, gradsku upravu koja otimacinom rješava parkirni prostor za svoje djelatnike nauštrb ionako malo parkirnog prostora za gradane.

- Umjesto da se rade novi parkinzi, ili prošire postojeci, ovaj u Splitskoj, koji je jedini besplatan na Punti, se uzurpira te uz postojeca mjesta na ulici prisvajaju osam mjesta na parkingu koji bi trebao biti parking stanara u Splitskoj. Ovo je vjerojatno tek pocetak, požalila se druga citateljica.

Iz gradske uprave medutim naglašavaju da se samo mijenja pozicija i dosad rezerviranih mjesta za Ured državne uprave i Prekršajni sud s obzirom na novi režim parkiranja u Splitskoj ulici.

- Nema govora o rezerviranju cijelog parkirališta ili dupliranju mjesta. Donedavno su Ured državne uprave i Prekršajni sud imali rezervirana parkirna mjesta u Splitskoj ulici, a kako se tamo uvela naplata parkiranja, njihova rezervirana mjesta su prebacena na parkiralište. Tri su rezervirana za Ured državne uprave, a pet za Prekršajni sud, od cega dva za policiju.

Ostala parkirna mjesta na parkiralištu bit ce slobodna za parkiranje i nece biti pod naplatom, kaže Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter