Otežana opskrba plinskim bocama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zadnje se vrijeme diljem Pule javljaju problemi s plinskim bocama za kucanstva koje redovni kupci ne uspijevaju pronaci na mjestima na kojima su ih inace navikli kupovati ili mijenjati prazne za pune.

Najcešce se radi o benzinskim postajama Ine, pa su kupci prisiljeni dugo obilaziti razna prodajna mjesta prodaje da bi ih na koncu uopce našli, a to za sada redovno uspijevaju na Plinari u Industrijskoj ulici. Stoga smo od Ine zatražili objašnjenje o tome što se tocno zbiva s plinskim bocama na pulskom podrucju.

- Plinske boce za kucanstva se, kao i do sada, pune u Rijeci i distribuiraju po Istri iz Rijeke i Pule. Tijekom turisticke sezone na pulskom, ali i cijelom istarskom podrucju, dolazi do povecane potražnje za plinskim bocama, posebice vikendom, koja povremeno nadilazi naše kapacitete opskrbe.

Naime, rješenjima relevantnih tijela odreduje se maksimalni kapacitet plinskih boca za svaku pojedinacnu postaju, sukladno propisima za zaštitu od požara. Pri tome naglašavamo da navedeno ni na koji nacin nije povezano s procesom restrukturiranja Proplina s obzirom da se punjenje i distribucija vec dulje vrijeme odvija na isti ovaj nacin. Svakako cemo uložiti dodatne napore da bi naši proizvodi ubuduce bili u svakom trenutku na raspolaganju našim kupcima, kažu iz Inine PR službe.

Što se pak plina u bocama tice, iz OMV-a tvrde da na njihovoj benzinskoj postaji Pula ne dolazi do nestašica i problema u distribuciji.


Podijeli: Facebook Twiter