Otežan promet širom Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog snijega otežano se vozi u Lici, Gorskom kotaru, mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici često mokri i skliski, izvijestio je Hrvatski autoklub. 

Snijeg povremeno pada i u unutrašnjosti Dalmacije, posebice na dionici autoceste A1 između čvorova Šestanovac i Vrgorac. Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), zbog bure.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sva vozila, a vozi se uz ograničenja brzine.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici te dijelu Zadarske županije i središnje Hrvatske, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu D1 na dionici Čeglje-Karlovac-Slunj-Udbina-Gračac-Knin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter