Oteti Marinkovic ubio u nužnoj obrani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Iz svih cinjenica prikupljenih tijekom izvida proizlazi da je Puljanin Dino Marinkovic (38) postupao u nužnoj obrani 17. sijecnja ove godine kako bi se oslobodio svojih otmicara pa je Županijsko državno odvjetništvo u Puli odbacilo kaznenu prijavu kojom ga se teretilo za ubojstvo Mladena Popovica - Popa (39) i pokušaj ubojstva Marija Gilga (34) iz Zagreba", objavilo je državno odvjetništvo na svojim službenim stranicama na internetu.

Odbacivanjem kaznene prijave protiv Marinkovica i nedavnim podizanjem optužnice protiv Marija Gilga (34), Marija Sove (42) i Dalibora Marovica (34) iz Zagreba zbog otmice Dina Marinkovica od kojeg su tražili 50.000 eura ocito su završila nagadanja o krvavom dogadaju na Premanturskoj cesti.

No, Marinkovic je ipak optužen u slucaju iz Šišana gdje su on i njegov šogor Massimo Moratto 6. prosinca prošle godine bili sudionici okršaja koji je takoder završio ubojstvom i pokušajem ubojstva. Massimo Moratto (37) optužen je nedavno za ubojstvo Rijecanina Aleksandra Ausilija (39), i to u prekoracenju nužne obrane, te zbog pokušaja ubojstva Denisa Dukica (34) iz Pule i njegovo teško ozljedivanje. Marinkovic je pak optužen da je tom prilikom nanio Dukicu teške ozljede, dok je Dukic optužen za pokušaj razbojstva koje je kanio izvesti s ubijenim Ausiliom.

Oba incidenta povezana su s nestankom 3 milijuna eura Anastazija Martincica, 37-godišnjeg Rakljanca koji je u sklopu medunarodne policijske akcije "Balkanski ratnik" uhicen lanjskog listopada u Urugvaju s više od 2,1 tona kokaina.

Prema mišljenju istražitelja Moratto i Marinkovic koji su suradivali s Martincicem prisvojili su njegov novac i tako postali metama iznude. Premda se nagada da bi osoba koja je poslala Ausilija i Dukica da upadnu u Morattov dom u Šišanu i traže od njega novac mogao biti jedan Puljanin, za to još nema dovoljno cvrstih dokaza.

No u pogledu Popovicevog i Gilgovog presretanja i otmice Dina Marinkovica na Verudi u "audiju A6" radi 50 tisuca eura ni istražitelji ni odvjetništvo ne dvoje da su ih za taj pothvat angažirali Dalibor Marovic i njegov stric Mario Sova.


Podijeli: Facebook Twiter