Oteo bivšu curu i zaletio se u kamion

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Marija Iveljica iz Svetog Ivana Zeline zbog otmice bivše djevojke Bjelovarcanke Tine S. (23) prošle godine u Puli.

Iveljica se tereti da je 8. ožujka prošle godine bez znanja i odobrenja ušao u stan bivše djevojke Tine S. u Puli s namjerom da je prisili na nastavak veze. Iveljic joj je prijetio da ce je ubiti bude li vikala i zvala policiju jer ima pištolj.

Ujedno, prijetio je da ce ubiti svakoga tko dode, pa i sebe, i da ce ih raznijeti bombom te da ce isto uciniti ako ne budu opet zajedno. Iveljic je od bivše djevojke zatražio i da ostane do jutra u njezinu stanu, što mu je i dopustila.

Prema optužnici, iduceg je jutra uzeo kljuceve njezinog automobila te ju je, uz prijetnju, prisilio da ude u njega, da bi potom zajedno krenuli prema Rijeci. No, Iveljic i Tina S. na prometnici od tunela Ucka prema Rijeci, tocnije u Matuljima u blizini restorana Dina, doživjeli su tešku prometnu nesrecu u kojoj je Iveljic teško ozlijeden i prebacen u KBC Rijeka na intenzivnu njegu. Tina S. je pak nakon pružene lijecnicke pomoci podnijela prijavu protiv bivšeg decka.

Nesreca se dogodila jer je optuženi Iveljic za upravljacem VW pola bjelovarskih registracijskih oznaka jurio prema Rijeci izrazito velikom brzinom. Naime, još je na Istarskom ipsilonu u blizini Lupoglava vozio preko 150 kilometara na sat, što je uzbunilo prometne policajce, koji su ga pokušavali zaustaviti.

No, unatoc dvije policijske blokade, nisu ga uspjeli zaustaviti. On je suludu vožnju nastavio i kroz tunel Ucku ugrožavajuci sebe i druge vozace pa je o svemu obaviještena i opatijska policija s rijecke strane.

Kod restorana Dina s rijecke strane Ipsilona skrenuo je u lijevu, suprotnu traku, kojom se kretao kamion kojim je upravljao Željko F. (31) iz Kršana, i punom je brzinom udario u njegov bocni lijevi dio. Od siline udara prednji trap kamiona potpuno je uništen, a smrskani je polo odbacen u suprotni kolnicki trak. U vrijeme otmice Iveljic navodno nije imao vozacku dozvolu.


Podijeli: Facebook Twiter